Quarry Theater By Foster Wilson Architects

From NADRE
Jump to: navigation, search

the quarry theater - joesph.Mei@econom.uu.ru, at E Luke's has been created from a unnecessary Moravian church and Minister's House to produce a new performing arts hub for Bedford College and the area neighborhood, combining the very best of the previous and the brand new to supply a valuable use for an essential Rank II outlined building. Leading of the church looks onto E Peter's Block, in the town hub, whilst the area at a corner adjoins the College site.
However there's no great form or size of a theater but there are fundamental rules for planning a good theater and the quarry theater is a good example for it.
The Design of the Quarry Theater:
The church has been converted into a 300 seat galleried courtyard cinema, and the Minister's House restored to supply front of house services, practices and a business, with the addition of a new foyer and backstage expansion at the rear.
The newest lobby wraps round the semi-circular wall to the first chancel and a bent wall of glass gives views within the secluded gardens of the old churchyard.
The Quarry theater is a flat-floored variable space, produced by placing a new material structure within the quantity of the prevailing church, which allows the prevailing interior to read through. The existing balcony has been re-tiered and two degrees of new galleries have now been introduced at the sides, together with high-level suspensions for scenery and period lighting.